FAUTUAGA ATU

PUTTING TIPS

Na e iloa o lea ua latalata ile 15,500 vasega tapolo i le US? Sili atu nai lo se isi taimi, tagata fia o i fafo i fafo tatala ma tapolo o se sili auala e faia ai. Ae o le a le lelei o oe, ma oe iloa pe faʻapefea ona faʻaleleia atili lau metotia?

O le malosiʻaga e naʻo le afa o le tala, ma le tele o tagata tapolo sili e malepe pe a oʻo mai i le fefe o le putt. Faitau pea a o matou tuʻuina atu la matou faʻatonuga taua tuʻuina atu.

1. AʻOAʻO FAIA LE FAITAU I LE MAU FUA

Leai se tuʻu lanumeamata e tutusa ma seisi. O le mea moni, o le tutusa lanumeamata mafai ona ese i taimi uma e te taalo ai. O le mea lea, oe le mafai ona faʻalatalata atu i se tasi tuʻu lanumeamata i le auala lava e tasi e faʻalatalata atu ai i isi.

E tolu vaega taua e iloa ai lau auala i le lanumeamata ma pe faʻafefea ona faitau i ai. Nei o foliga, topography, ma susu tulaga.

O le laufanua o le laualuga o loʻo e faʻafesoʻotaʻia. Pe o se vao vao pe moni? Ua faʻataʻoto lelei ma o le a le maualuga o le mutia?

A maeʻa lea, faitau le pito i luga o le laufanua. E i ai ni faanaunauga oe manaʻomia e teuga tupe mo? O fea le itu o loo latou faasaga i ai?

I le iuga, susu o le tele fesuiaiga. E eseʻese le gaioiga a le polo i luga o le mutia ua susū ifo le timu nai lo le mea o le a faʻamama luga.

2. TULAFONO LAU SAVALI

O le saʻo o au laina o le afa lea o le taua. O le isi afa o i lalo i le saoasaoa. O le misia e leaga, ae o le soʻona faʻasaina e mafai ona sili atu le leaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te misia se fana ma o le vae ese, oe i ai pea se avanoa. Faʻaoso ma matamata i le polo o faʻaseʻe ese le lanumeamata ma ua e faia mea sili atu, sili atu ona leaga.

E i ai ni nai auala e faʻafetauia ai lenei. Faʻataʻitaʻi i eseʻese ituaiga greens, faʻaaogaina eseesega o malosiaga. E fesuiaʻi le paoa i le lanumeamata o loʻo e i ai, ma o lenei mea o le a maua ai e oe se malamalama sili atu i le auala e malamalama ai i saoasaoa eseese.

Lona lua, faia i taimi uma se lelei mafanafana. Aua le faʻataʻitaʻia tui tetele, ae faʻataʻitaʻi ni uumi uumi ma puʻupuʻu ae e te leʻi amata.

3. Aloese i le faia o palu

Faʻataʻitaʻi fesuiaiga mafai ona faia oe soʻoga manatu i lau fana. Mo le tele o tapolo, o le muamua lavea o le a sili ona lelei. Afai e te faʻaaluina le tele o taimi i le soona mafaufau, e mafai ona e soʻona soona pe sese lau laina.

Afai e te tausisi pea i lenei, ona fai lea o au faʻataʻitaʻiga i tua o le polo. Le mea sili o le a e faʻasaʻoina tulimanu, e le pei o faʻataʻitaʻiga fesuiaʻiga e ave tu i autafa o le polo lava ia.

4. FAʻATUTUINA O LE FAʻAPITOA O LE MATAGO

Tasi le metotia faʻataʻitaʻi o le faʻataʻitaʻi tauaso tuʻu. Ma le mea lelei, oe mafai ona faia lenei i luga o se tapolo vasega i le po pe a vaʻaia e matitiva. Afai e leai, ona tatau lea ona e tasi le tilotilo i le pu, laa i tua ma moeiini ou mata.

O le faia o lenei mea e mafua ai ona e faʻailogaina le mea o loʻo i ai le pu i lou faiai. E te matauina le tele o faʻasilasilaga o le tau, o le malifa o le lanumeamata, ma isi mea nai lo le tuʻuina o ou mata i luga o le faʻamoemoe. Taumafai ni nai pu e iloa ai pe faʻafefea ona e fealofani.

5. MATUTU LOTU ITUʻU

O le tuʻuina o nofoaga o se metotia faʻaaoga mo umi tuʻuina. I nei taimi, na o le pau le mea e te manaʻo ai o sina laʻititi e tiaʻi atoa lau taʻaloga. O le faʻatonutonuina o nei taimi e mafai ona sefeina ai oe i le sikuripi.

Tuʻu le fana, ae aua le faʻatutu i le pu lava. Ae ui i lea, mulimuli i lau laina tolu futu i ou luma. Tuʻu se mafaufauga i luga o le manatu ma faʻamoemoe, afai e lavea lau polo i lenei sikoa e tatau ona faʻasolosolo i luga.

6. Atoatoa lau uu

Ina ia maua se putt sili lelei, oe tatau ona i ai se suavai ma e oo lava stroke. E sau mai lau uu.

Alu 'ese ma o le kalapu o le ai ai se agaʻi i le gogolo solo ma luga pe i lalo o le lavea. Tino fufusi ma oe o le a maʻaʻa, faʻaliliuina se lima maumaututu i se soʻoga malosi fana. Oe le mafai ona faʻaaogaina le kalapu lava ia mamafa ma faʻanunununu masani.

Uu mau le putter, ina ia oe mafai ona faʻatonutonu ona foliga gatasi ma ulu auala. Taofi se paʻu tumau i le taimi o le stroke lava. Faʻaauau pea le mamafa i luga o putt uma, poʻo le a le tulimanu poʻo le mamao o loʻo e tuʻuina i ai.

7. ILOA MATAUPU UMA

Ole tele ole putts e te feagai o le a malolo mai le tasi itu poʻo leisi. A e feagai ma lenei, e tatau ona fetuʻunaʻi le ogatotonu o le pu, faʻamoemoe mo se isi tulaga ulufale. Afai e faʻaseʻe le lanumeamata, e le ulufale le polo mai luma o le pu e pei ona e vaʻai i ai, ona e le faʻatagaina e le fisiki.

Ae ui i lea, o le a ulufale mai le itu aʻo alu lemu ma le kalave amata amata ona toso i lalo. O le mea lea, e tatau ona e tausinio pea mo le itu maualuga o le pu pe a e faia lau putt.

8. MAUA SE PUTTER E MAFAI ONA

Afea faʻatau kalapu, tagata faʻaaluina tele taimi ma taumafaiga sourcing le saʻo mea e ofi atoatoa. Peitaʻi, a oʻo mai i tapolo tapolo, o le tausiga ma le faʻalogo e masani ona galo. O le sasauina o le putter i se laina faʻatulagaina e sili atu ona faigofie pe a fai e i ai sau mea e saʻo tele, o lea ia fuaina i latou e pei ona e faia i nisi o kalapu tetele.

9. TAUSI I LOU ULU

E iloa uma e tagata le mea lenei, ae leʻo tagata uma e faʻataʻitaʻia. E le tatau ona iai ou mata i luga o le pu pe a e pana. O lenei mea e maua ai le le lava saʻo, a o lou ulu o loʻo fealualuaʻi ma e le i luga o le polo poʻo le kalapu.

Taulaʻi i se vaega faapitoa i luga o le polo. Vaʻai pea i lenei mea ma mulimuli i le fana. A uma loa ona ave, e mafai ona e tilotilo i luga ma toe tuʻu i luga o le pu.

10. O le misia e le o le iʻuga

E oʻo lava i le au tapolo tapolo misia le tele o putts. E le maalofia, o lea aua le faigata ia oe lava pe a e misia. Oe le mafai faʻatonutonu mea uma i taʻaloga, ma afai lava e te maua mea e mafai ona e faʻatonutonu saʻo, o le isi o le iuga.

FAUTUAGA ATU

O lenei ua ia te oe nei tuʻuina atu fesoasoani, e tatau ona e faʻataʻitaʻia. Tuʻu i itula i lau vasega i le lotoifale, pe sili atu foʻi, i le fale. E le umi ae e vaʻai atu ua paʻu ifo lou maʻi!

Ua e mafaufau e fausia se tuafale tuʻu lanumeamata i lau oe lava fanua? A e manaʻomia le mea moni i le fale tapolo, TURF INTL e tatau ona avea ma ou muamua taofi. Faafesootai matou e talanoaina lau meatotino ma ave se fana i lau oe lava turf synthetic turf o loʻo tuʻu lanumeamata.


Taimi Post: Aokuso-31-2021