Fa'amanuiaga o le Fa'apipi'iina o Mutia Fa'afugaga i luga o taualuga ma fa'apaologa

E leai se mea e pei o le faʻaopopoina o se paʻi o le lanu meamata pe a e manaʻo e fatuina se siosiomaga sili atu i fafo.

E to'atele i tatou e nonofo i fale e aunoa ma se fa'ato'aga. Ae e le faapea e le mafai ona e fiafia i se “mutia”. E tusa lava pe na o le pau le avanoa i fafo o loʻo ia te oe o le taualuga poʻo le faapaologa, e mafai lava ona e fiafia i sina lanu meamata.

O le mea moni, e tele mafua'aga lelei e tatau ai ona e fa'apipi'i mutia fa'afua i luga o lou poletito po'o le taualuga.

Se Nofoaga Saogalemu e Ta'alo ai

O le mutia gaogao ua mamao tele i tausaga talu ai nei. O le aano o mutia faufau ua sili atu le natura nai lo tausaga ua mavae.

ituaiga vaivai o o le mutia faufau e maua ai se nofoaga lelei mo lau fanau e taaalo ai. O tamaiti o lo'o nonofo i fale mautotogi po'o fale fa'ato'aga e aunoa ma se fa'ato'aga e mana'omia tele mo avanoa i fafo. Fa'atasi ai ma le mutia fa'akomepiuta e mafai ona e vave fausia se si'osi'omaga malu saogalemu mo le tamaititi e sili ona toaga.

E fiafia foi fagafao. O le a fiafia lau maile e fa'alu ile la ile mutia fou fa'atotoga.

E le pei o luga o laupapa ma ma'a, e itiiti le lamatiaga o oe mai le pa'u i lalo ma se'e i luga o le mutia.

Maua le Insulation Mo Le Fale

O lo'o fa'amalosia i tatou uma e su'e ni auala fou e fa'aitiitia ai pili fa'amafanafana fale. Na e iloa e mafai e se mutia fagogo i luga o lou taualuga ona fesoasoani ia te oe e faia ai lena mea?

O le mutia faufau e iai sona aafiaga fa'amama. E pei ona e iloa, e oso aʻe le vevela i totonu o se fale. O se vaega o mutia fa'afugaga o le a maua ai le fa'apupulaina fa'aopoopo ma fa'aitiitia le tele o le vevela e sao.

I totonu o se atunu'u mafanafana, o le mutia fa'akomepiuta o le a fesoasoani e fa'amalieina lou fale pe a fa'amama mai le vevela i fafo.

Faigofie Ona Mama

E faigofie tele ona fa'amama le mutia fai. Manatua e iai ituaiga eseese. O le mea sili e fai o le filifilia lea o le ituaiga e sa'o mo oe. Afai e le tele sou taimi e fa'atumauina e fa'amama avanoa i fafo, alu mo se tasi o mutia pupuu.

Pau lava le mea e tatau ona e faia e fa'amama ai le mutia fa'afugaga o le pulumu lea i se pulumu fa'ato'aga po'o le fa'agaau i lalo i le vai mai lea taimi i lea taimi.

Talu ai o le mutia fa'afugaga e "fa'amaonia pomu", e mafai fo'i ona e fa'aogaina ni vaila'au mama e fa'atumauina ai le manaia.

Afai e te mana'omia mutia fa'afua mo lau maile ona matou Turf Enzyme Spray tu'ufa'atasia ma so'o se tasi oa tatou oloa fa'ato'aga sili ona lelei o le fofo sili lea mo le puleaina o siama ma le manogi.

Fa'aiti'i le Tausia Fale

O le tau e mafai ona matua faaleagaina ai lou taualuga. Afai e te nofo i se fale mautotogi, masalo o loo e nofouta i aafiaga faigata o le suiga o le tau.

O le la malosi ma timuga tumu oneone e mafai ona o'o i luga o lau fa'alava o le taualuga ma amata ai ona fa'aleagaina. O se mutia faufau e aoga lona mamafa i le auro pe a sau i le puipuia o lou taualuga. O le a taofia ai le leaga o le tau mai le o'o atu i lou taualuga.

O Mea lanumeamata e Fa'aigoa Lou Poletito Ma Aluga o se Fa'ato'aga

O le lanu meamata e faʻaopoopo i soʻo se autu faʻanatura atonu o loʻo i ai i lau togalaau. A iai au ulo ma atigipusa e faʻatumu i laʻau, faʻapipiʻi mutia faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻafefe ai le avanoa e sili atu le natura.

O se avanoa lanumeamata i le ogatotonu o le taulaga e tumu i laʻau ma vao faʻaoga e fesoasoani e tosina mai ai meaola. Pepe, pi ma isi iniseti pollinating e sili atu ona asiasi atu i lou parataiso i fafo pe a e faʻaopopoina le mutia.

O avanoa lanu meamata e taua ia i tatou. Ioe, atonu e fa'afoliga ae o le a fa'amalamalamaina pea lou lava avanoa i fafo.

Mo le fa'apipi'iina o mutia i lou poletito ma taualuga i Aukilani, vala'au mai. Matou te fiafia e fesoasoani ia te oe!


Taimi meli: Tes-07-2021